Brug kunsten

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Den anden inspirationsdag i samarbejdet mellem Globale Gymnasier og Louisiana Learning satte med Olafur Eliassons installation “Riverbed” fokus på at interagere med og opleve sig selv i kunsten. 

Siden efteråret 2013 har Louisiana Learning og Globale Gymnasier samarbejdet om at afholde inspirationsdage for lærere der skal inspirere dem til at bruge museets aktuelle udstillinger i undervisningen.

Lige for tiden er det dansk-islandske Olafur Eliassons “Riverbed” der bogstaveligt talt fylder Louisiana. Den enorme installation er konstrueret som et islandsk landskab af sand, sten og vand, der  optager hele museets sydfløj. Hvis ikke det var for de hvide vægge, ville følelsen af at stå på Island være intakt.

Eliasson selv har sagt om værket: “Det, jeg er interesseret i, er nu ikke, at man oplever et objekt, et kunstværk, men at man oplever sig selv”. Dermed hentyder han til, at “Riverbed” bliver til i interaktionen og mødet med de besøgerne.

Kunst i undervisningen

I andre dele af museet udstiller Eliasson flere værker; blandt andet udstillingen “Model Room”  – et stort bord med over 400 forskellige geometriske modeller inspireret af  naturvidenskabelige former og teorier – der også var på programmet under Inspirationsdagen.

Undervejs lavede museets personale forskellige øvelser og kom med forslag til, hvordan udstillingerne kan bruges i tværfaglige undervisningsforløb, både med oplagte fag som dansk og billedkunst, men også med naturvidenskabelige fag og psykologi.

Dagen begyndte og endte med oplæg af Shirley Brice Heath, professor Emeritus i antropologi og lingvistik fra Stanford University i USA. Brice Heath fortalte om sin forskning i, hvordan tværfaglig inddragelse af kunst og kultur i undervisning kan styrke både læring og motivation.

Der var også tid til at besøge Louisianas øvrige udstillinger, og de lærere, der havde deltaget i tidligere inspirationsdage, fik tid til at snakke om deres erfaringer.

Den næste inspirationsdag på Louisiana bliver afholdt i april 2015.
For mere information og download af gratis undervisningsmaterialer, klik her.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1132″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_single_image image=”1120″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_single_image image=”1124″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top