Kulturmøde mellem elever fra Tanzania og Globale Gymnasier - 2023

Ikast-Brande Gymnasium havde i starten af december 2023 besøg af en gruppe internationale elever, der til dagligt går i gymnasiet i Tanzania. I den forbindelse var 20 elever fra Globale Gymnasier den 7/12 med til en kulturmødedag med de tanzaniske gæsteelever og deres danske værtsfamilier. 

Formålet med dagen, som var fuld af workshops, var at undersøge og diskutere kulturforskelle og -ligheder mellem eleverne i Tanzania og eleverne i Globale Gymnasier; bl.a. med udgangspunkt i Gert Hofstedes kulturdimensioner. Derudover arbejdede eleverne med forskellige perspektiver på FN’s verdensmål med udgangspunkt i spillet “Global Goals at Stake”. 

Med snelandskabet som bagtæppe blev dilemmaerne i verdensmålene diskuteret ivrigt, ligesom eleverne spurgte nysgerrigt ind til hinandens kulturer. Dagen blev varieret med forskellige sociale indslag fra de tanzaniske elever, fx lærte eleverne fra Globale Gymnasier en traditionel dans fra Tanzania. Vi håber at kunne gentage succesen til et fremtidigt besøg fra Tanzania!

Scroll to Top