Blog fra Kenya V: Komfort og Rutine

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Jeg tror, at en af grundene til, at mange – mig selv inklusiv – elsker at rejse, er, at det bryder op i ens rutine. En anden, langt mindre oplagt grund, tror jeg. er, at man ved at rejse kan komme uden for sin ’komfortzone’.

I betragtning af min entusiasme for internettet, som jeg fortalte om  i mit sidste indlæg, kommer det nok ikke bag på nogen, at jeg på grund af konstante strømafbrydelser i sidste uge var temmelig langt væk fra min ’komfortzone’. Efter fire-fem hårde dage eksploderede den lokale transformer fredag aften, og alt var sort. Jeg havde ingen strøm hjemme hele weekenden og er blevet frarådet at være ude efter mørkets frembrud… Hvilket i Nairobi er klokken 18.

Lørdag aften lå jeg derfor og læste i en bog, jeg egentlig havde tænkt mig at gemme til min flyrejse hjem senere på måneden, i lyset fra min mobiltelefon. Og pludselig gik det op for mig: Strømafbrydelsen havde rystet mig ud af min rutine. Det var ikke særlig komfortabelt, men var min higen efter dette netop ikke en af grundene til, at jeg rejste til Kenya i første omgang?

Jeg vil gøre mit bedste for, at mine sidste dage i Kenya ikke bliver rutine. Hvordan gør man så det, hvis man har opgaver, man skal passe, og deadlines der skal nås? Jeg tror ikke, at rutine kun handler om, hvad man gør, men også, hvordan man tænker om, hvad man gør. Eller måske, at man netop stopper med at tænke over, hvad man gør.

Det er måske nemmere at bryde ud af rutinen, hvis man rejser. Hvis man bringer sig selv i en situation, hvor det er umuligt at ’gøre som man plejer’. Og det skal man ikke undervurdere. Som sagt: Jeg elsker at rejse. Og jeg tror, det er godt for mig.

Jeg tror, det netop er dét, der er på spil, når folk rejser ud i verden for at ’finde sig selv’: at blive rystet ud af rutinen. Men er det ikke værd at overveje, om man kan gøre det uden at rejse ud i verden? Jeg tror, at det at prøve nye ting, og at tænke på nye måder, er en af de bedste måder at gøre dette, og at forstå andre – ’fremmede’ – på. Også selv om man ikke er i nye omgivelser.

Selvfølgelig skal der også være plads til komfort – jeg ville ikke ønske et liv uden komfort for nogen! Men for meget komfort kan også sagtens blive til dovenskab eller apati. Og det kan godt være, at rejsen nogle gange ser hård ud undervejs. Men når man ser tilbage på den, har jeg endnu ikke haft grund til ikke at smile. Også selv om det ikke altid var lige komfortabelt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2094″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_single_image image=”2093″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top