Mucha Mash Up på Arken
[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]MUCHA MASH UP – Elevcamp 2018
Kunstmuseet Arken. I mødet mellem art nouveau, psycedelic og den nutid, vore elever bevæger sig i, opstår præsentationer af livets “hard facts”, og hvad der skaber balance i menneskers liv. Arken sætter rammerne og eleverne leverer et fortrinligt engagement. Oplev det her, og se det på Arken, hvor elevernes visualiseringer udstilles i den kommende tid.
Så hvilke overvejelser gør de sig?
Hvordan ser det ud, når tanker gøres til billeder?
Når vores elever sætter ord på, er det disse:
”MUNDUS EST IN DOMUM SUAM” – Verden er dit hjem
Vi ville drage det globale ind i vores maleri, og prøve at fremstille noget der lægger stor vægt på den fælles internationale verden,vi lever i. Vi ville have en mand som har foden på jorden for at vise, at vi kan være den vi er. Vi er ikke forpligtet til bestemte holdninger eller kropsidealer. Vi har inddraget forskellige kulturer (hindustjernen og de mørke hænder) for at vise forskelligheden, som findes på vores planet, men også samtidig accept overfor dem. Vi har givet manden på vores maleri en gren i hånden for at symbolisere natur. Vi har placeret Saturn ved siden af, som et symbol for den romerske gud Jupiter, som er gud for høst. Farverne har vi valgt da det er naturfarver som støtter op omkring vores budskab.
Alt dette er med til at støtte op omkring, hvad vi mener, er vigtigt for os som mennesker, nemlig en accept overfor andre og en omsorg overfor naturen.
RYGER VERDEN
Inspireret af Alphonse Mucha, har vi kreeret dette værk med tankerne om vores samtids ”hard facts”, balanceret med de vilkår der fylder i vores samfund i dag. Vi har valgt at have fokus på det uidentificerede køn, hvor man ikke er bundet til det, man er født til, men det man føler sig som. Modsat Mucha som hylder den guddommelige kvindekrop og det detaljerede udtryk, har vi kørt rene linjer, grove træk. Dette mener vi bedre afspejler vores samtid med udgangspunkt i pop art. Samtidig er miljø-fokus centralt, vi er midt i et opgør ikke oprør. Alt er til debat.
SIKKER FRIHED
Med en tvetydig betydning illustrerer billedet en splittelse mellem hard facts og ren frihed. Bundet fast til hverdag og sikkerhed, kan man aldrig falde helt til bunds, men dette er også benspændet, som fraholder os fra at gøre præcis, hvad vi vil. I et forsøg på at balancere den totale frihed samt sikkerhed, svæver vi mellem vores vilkår og det uvidende. Blomsterne fremhæver det intellekt, som vi mennesker tillægger stor betydning og de to komplementær farver som er brugt, fremhæver den balance som vi ønsker at opnå.
SELVISCENESÆTTELSE
Vi har skabt et maleri, som bringer naturen ind i den teknologiske verden. Vi ville vise, hvordan ungdom iscenesætter sig selv via de sociale medier. Vi er generation z – nemlig computer generationen. Vi søger anerkendelse fra omverdenen samtidig med, at vi vil være enkelte individer og skille os ud. Vi har derfor valgt at opstille billedet som et “Instagram opslag”. Personen på maleriet tager så at sige en opstillet selfie med naturen og verdenen i kombination.
UDEN TITEL
Vi har valgt at fokusere på hverdagens travlhed som er et globalt problem. Vi vil hjælp af bogen symbolisere en flugt fra hverdagens travlhed og ind i et roligt univers, hvor man befinder sig i et med naturen. Vi har derfor valgt at danne kontrasten mellem by og land, der brydes af hendes tanker der blomstre ud og bogen, der binder de to verdener sammen
[/vc_column_text][vc_single_image image=”4974″ img_size=”full” alignment=”center” css=”.vc_custom_1519892522244{padding-top: 120px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4984″ img_size=”medium” alignment=”center” css=”.vc_custom_1519892638812{padding-top: 25px !important;}”][vc_single_image image=”4966″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4967″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4977″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4976″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”4969″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]