Kineserne kom til Rosborg

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]I marts måned havde Rosborg Gymnaisum besøg af sin kinesiske partnerskole, Highschool no. 4 (fra rosborggym.dk)[/vc_column_text][vc_column_text]Så har Rosborg haft besøg fra vores Kinesiske partnerskole, ”Highschool no. 4” fra byen Handan.

Highschool no.4 har over 6000 elever og 500 lærer – hvilket er en normal størrelse for en highscool i en større by i Kina.

Straks efter ankomsten til Rosborg fik hver af de 11 kinesiske elever en dansk ”buddy”, som de skulle følges med ud til undervisning.

Efter fælles frokost med de kinesiske og danske elever og de fire kinesiske og tre danske lærerrepræsentanter forsatte dagen med mere undervisning og en rundvisning for eleverne.

Sidst på dagen samlede vi op på mødet med eleverne – her var der fokus på at tale om kulturelle forskelle og ligheder og om de to forskellige skolesystemer.

Kort fortalt ser det sådan her ud:

Rosborg
– Cirka 1350 elever
– En klasse har cirka 28 elever
– Eleverne går i skole fra kl. 8.05 til (max) kl.15.20
– De fleste af eleverne bor hjemme
– Fem år efter endt uddannelse på Rosborg er cirka 50 procent i gang med en universitetsuddannelse

Highschool nr. 4
– Cirka 6000 elever
– En klasse har et sted mellem 60 og 100 elever
– Eleverne går i skole fra 6.30 til 21.30 (dog med to timers pause fra kl. 12 til 14)
– Eleverne går også i skole lørdag og søndag
– 99 procent af eleverne bor på kollegier på skolen
– To år efter endt uddannelse er 90 procent i gang med en universitetsuddannelse. Hertil kommer, at Highschool no. 4 har en gennemførelsesprocent på 99 procent[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1833″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_single_image image=”1835″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top