HF-kursister møder udfordringer

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Den 2. til 3.marts arbejdede cirka 100 HF-kursister fra tre forskellige skoler sammen om at udvikle innovative handlinger. Kursisterne havde alle, inden de mødte op til Globale Gymnasiers HF-camp, arbejdet med demokrati i undervisningen . Da de mødtes på tværs af skolerne, kunne de derfor begynde med at præsentere deres egne tanker for de andre i den gruppe, som de skulle arbejde intenst sammen med over de næste 24 timer.

Grupperne var sammensat af kursister fra fem forskellige klasser, og efter et par timers idégenerering blev de sammen hurtigt kastet ud i nye udfordringer. Grupperne skulle nemlig ind på Nørrebro, hvor Mellemfolkeligt Samvirke havde arrangeret ‘Jagten på den globale medborger’. Her besøgte grupperne blandt andet Natasjas grav på Assistens Kirkegården og diskuterede, hvad det er, musik kan, som politiske diskussioner i traditionel forstand ikke kan.  Bagefter besøgte de Byhaven 2200, hvor snakken blandt andet gik på, om vi kan ændre noget på globalt plan ved at være frivillig i en lokal byhave. En særlig udfordring var at lave et interview med en person på gaden omkring den problemstilling, som gruppen havde valgt at arbejde med.

Efter en nat på liggeunderlag i gymnastiksalen på Københavns Åbne Gymnasium var alle trætte, men ikke desto mindre var programmet stramt fra morgenstunden på dag to. Grupperne blev ledt gennem en process for udarbejdelse af løsninger til deres respektive problemstillinger. Indenfor innovationscampens overordnede tema ‘demokrati og globalt medborgerskab‘ valgte projektgrupperne at arbejde med:

– Hvorfor skal vi bedømmes på vores karakter alene?
– Fordomme, Respekt, Tolerance
– Gør verden bedre med app’en Count your footprint
– Miljø får borgerne til at tage initiativ
– Hvordan bliver unge danskere mere politisk aktive samt mere
integreret i det danske demokrati?
– Hvordan får man unge til at stemme?
– Hvordan gør vi unge mere politiske bevidste?
– Hvordan giver man befolkningen indsigt i lovgivningen
– Multikulturel socialisering, generalisering og forventninger
fører til misforståelser
– Diktatur
– Forebyggelse af kriminalitet på Nørrebro
– Hvordan giver vi de transkønnede et bedre liv?
– Afskaffelse af arbejdsløshed. Hvordan finder vi plads til alle
– Hvordan kommer vi af med terrorfrygt?
– Hvordan kan vi legalisere hash?
– Hvordan skaber vi bedre kontakt til Myanmar?

Det hele blev afsluttet med et besøg i Folketinget, hvor tre af projekterne blev fremlagt for og diskuteret med folketingsmedlem Jacob Jensen fra Venstre. En flot afslutning på nogle intense dage. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”1829″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”large”][vc_toggle title=”Download elevernes projekter” open=”false”]Hvordan får man unge til at stemme?
Kultursocialitet
Læserbrev: Legalisering af hash er en glimrende vej til et bedre samfund
[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top