Vil du tale med en Afghaner?

I forbindelse med dokumentarfilmen My Afghanistan blev ti civile afghanere hver udstyret med et lille kamera. De sidste tre år har disse mænd, kvinder, unge og gamle filmet deres hverdag i den krigshærgede provins Helmand i det sydlige Afghanistan. Afghanerne fortsætter med at filme deres liv, frem til de allierede styrker har trukket sig ud i 2014.

Nu kan danske gymnasieelever og hf-elever få en unik mulighed for at komme i direkte kontakt med disse civile afghanere fra Helmand-provinsen og på nærmeste hold få indtryk af det land, som Danmark har været engageret i i mere end ti år.

De klasser som deltager i projektet vil komme i kontakt med afghanerne og f√• mulighed for at stille dem sp√łrgsm√•l om alt det, klassen gerne vil vide mere om.¬†Det kan fx v√¶re emner som hverdagsliv, k√łn, uddannelse, om at leve i en krigszone, syn p√• de fremmede tropper, Taliban osv.

Dialogerne vil foreg√• fire gange i l√łbet af de n√¶ste to √•r i nedenst√•ende tidsrum og over en periode p√• 14 dage:

• 1 gang: Marts 2013
  • 2 gang:¬†oktober 2013
  • 3 gang: februar 2014
  • 4 gang: oktober 2014

Hver klasse kan med udgangspunkt i fx hjemmesiden¬†myafghanistan.dk, undervisningsforl√łbene p√•¬†DR Gymnasium, filmen¬†Mit Afghanistan ‚Äď Livet i den forbudte zone¬†p√• Filmstriben eller egen nysgerrighed stille op til 10 sp√łrgsm√•l til afghanerne. B√•de sp√łrgsm√•l og svar skal overs√¶ttes til engelsk via projektets kontaktpersoner Henrik Grunnet eller Cecilia Valsted p√• mitafghanistan@gmail.com, s√• der er responstid p√• h√łjest 14 dage. Sp√łrgsm√•lene bliver besvaret via video, Skype eller p√• skrift.

Tilmeld din klasse¬†her. Der er plads til 10 klasser i projektet og tilmeldningen g√•r efter ‘f√łrst-til-m√łlle’ princippet.