Gymnasier

Netværket består af 12 gymnasieskoler spredt over hele Danmark. Gennem videndeling og gensidig inspiration styrker Globale Gymnasier skolernes arbejde med at gennemføre undervisning og øvrige aktiviteter med et globalt perspektiv. Globale Gymnasier udgører en ramme om fælles projekter for alle netværkets skoler og “klynge-projekter” for dele af netværkets skoler.

Netværket drives frem af en kombination af skolernes egne initiativer og de projekter, som vi samarbejder om på tværs af netværket. Alle skoler i netværket har skrevet ind i deres handleplan, hvordan skolen arbejder med globalt udsyn.

Organisering: Lokalt på gymnasierne udforskes og implementeres globale kompetencer på baggrund af den daglige undervisning båret frem af lærerkollegiet. Dette sker i samspil med de øvrige dannende aktiviteter, der ligeledes udgøre et ben i gymnasieuddannelsen.
Typisk involverers elevgrupper, der på tværs af klasser og årgange gør en særlig indsats for globaliseringens tydelighed.

På skoleniveau arbejdes der med:

• Skabe tydelighed omkring global bevidsthed som en væsentlig faktor i  udviklingen af faglighed og dannelse i gymnasiet.
  • Udvikle og gennemføre undervisningsforløb samt studierejser, der udvikler og understøtter globale kompetencer hos eleverne.
  • Indgå i partnerskaber med virksomheder, NGO’er og skoler i udlandet som led i at skabe virkelighedsnær undervisning.

Globale Gymnasier ledes af en styregruppe, der består af de deltagende gymnasiers rektorer. Styregruppen udpeger hvert 3. år 3 rektorer som sammen med 3 lærerrepræsentanter udgør netværkets koordinationsgruppe. Hensigten er at skabe bedst mulige vilkår for at vision og hverdagens praksis løbende afstemmes. Hermed understøttes de bedst mulige vilkår for at formålet med Globale Gymnasier realiseres så godt som muligt på skolerne.

Aarhus Gymnasium C

Anne Marie With Bøje